Motoren

Elma Motoren Webshop

In de Elma Motoren webshop verkopen wij de meest gangbare motoren die we uit voorraad kunnen leveren. Het gaat hierbij om de gietijzeren industriemotoren variërend van 0,55 kW tot en met 355 kW in de meest voorkomende uitvoeringen.

Grotere aantallen, afwijkende spanningen en andere vermogens gaan op aanvraag. Neem contact met ons op via: shop@elmabv.nl

EM1 (IE1)

EM1 is de elektromotoren reeks die Elma Motors verkoopt met een efficiencyklasse IE1. Alleen leverbaar buiten de EU.

EM2 (IE2)

EM2 is de elektromotoren reeks die Elma Motors verkoopt met een efficiencyklasse IE2. Alleen leverbaar in combinatie met een drive.

EM3 (IE3)

EM3 is de elektromotoren reeks die Elma Motors verkoopt met een efficiencyklasse IE3 van 0,75 tot 355 kW.

Richtlijnen efficiency klasse

Bij de oude richtlijnen waren de motoren ingedeeld in bepaalde rendement-klassen. De rendementen werden aangegeven middels de aanduidingen Eff1, Eff2 en Eff3. Hierbij staat Eff1 voor het hoogste rendement zodat het niet mogelijk was een logische klasse te creëren voor nog zuinigere motoren.

De nieuwe Europese richtlijn lost deze problemen gelijk op. De richtlijn is gebaseerd op IEC 60034-30 die voor de classificatie van het rendement van elektromotoren werkt met de klassen IE1 (buiten EU), IE2 (motor i.c.m. drive), IE3 (standaard) en IE4 (super premium).

De motoren met IE1 klasse kunnen worden toegepast voor installaties die buiten Europa worden ingezet, maar ook voor bijvoorbeeld scheepsinstallaties. Daarnaast kunnen de IE1 motoren op landinstallaties in Europa worden toegepast onder bepaalde omstandigheden.

EM1 (IE1), EM2 (IE2) en EM4 (IE4) motoren worden op aanvraag geleverd.

Meer informatie?
foto Joep de Jong
Joep de Jong
Product Manager
  Stuur email
+31 (0)623853534
foto Mike Klasens
Mike Klasens
Inside sales engineer
  Stuur email
+31 (0)346 745 261

Elma Motors uit voorraad leverbaar

  • Bestel eenvoudig uw motor via de Elma Motoren Webshop
  • Betaal veilig met iDeal, Creditcard of PayPal
  • Motoren op voorraad en besteld op werkdagen voor 12:00uur, dezelfde dag nog verzonden

Meer componenten

Scroll to Top