Maritiem

Aandrijf- en besturingstechniek voor de maritieme sector

Elma is gespecialiseerd in het integreren van elektrische aandrijf- en besturingssystemen voor de maritieme sector, zoals voor offshore schepen, baggerschepen, luxe jachten, passagiersschepen, vrachtschepen, olietankers en marineschepen. Als merkonafhankelijk systeemintegrator ontwerpen wij een oplossing die aansluit bij de wensen en eisen van de klant.

Systeemintegratie volgens de eisen van classificatiebureaus

Systeemintegratie kenmerkt zich door het laten aansluiten van diverse elektrische systemen op al bestaande systemen aan boord van een schip. Elma is merkonafhankelijk en gebaseerd op de specificaties van de klant en de al bestaande systemen aan boord van een schip wordt een keuze gemaakt. Onze engineers hebben een ruime ervaring in de meest gangbare fabricaten in de maritieme sector, zoals ABB, Siemens, Bachmann, Vacon en Scheider etc. De ontwerpen worden in E-plan gemaakt en voldoen aan de eisen en normen die gesteld worden door classificatie bureaus als Lloyds, BV, CCS, DNV etc. Naast het ontwerpen, produceren, installeren en inbedrijfstellen verzorgd Elma ook de service en de levering van reservedelen.

Gedreven, professioneel en betrokken

Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun taak. Zij putten uit jarenlange ervaring en professionaliteit. Kenmerkend voor deze veeleisende bedrijfstak is dat de projecten die aan boord worden uitgevoerd geen speling in tijd hebben, immers een schip dat stil ligt is erg kostbaar. Met de flexibiliteit van Elma draagt het projectmanagementteam er zorg voor dat niet alleen de afgesproken planning wordt gerealiseerd, maar ook dat het project binnen het gestelde budget wordt afgerond.
Met een uitgebreid internationaal partnernetwerk kunt u altijd rekenen op een korte levertijd van reserveonderdelen en snelle aanwezigheid van een service engineer.

Elma houdt u op koers in de maritieme sector door toepassing van de meest innovatieve technieken.

Onderdelen en service

Naast systeemintegratie leveren wij onderdelen en verlenen we service aan de maritieme sector. Zo zijn wij importeur voor de Benelux van Lilaas controllers. Daarnaast leveren wij elektromotoren in laag en middensspanning uitvoering aan fabrikanten van boeg- en hekschroeven en bijvoorbeeld liersystemen.

Meer informatie?
foto Dick Varel
Dick Varel
General Manager
  Stuur email
+31 (0)346 356 059
foto Teunis van Vulpen
Teunis van Vulpen
Technical Manager
  Stuur email
+31 (0)346 356 051

Meer markten

Scroll to Top