Over Elma

Meer dan 80 jaar ervaring

Elma BV is in 1937 opgericht door een Duitse ondernemer in De Bilt. Oorspronkelijk richtte het bedrijf zich op de reparatie en revisie van Elektrische Machines; hieraan dankt de onderneming ook haar naam. Na verloop van tijd is het bedrijf zich gaan richten op de verkoop van elektrische motoren. Eind jaren zeventig is ELMA naar de huidige locatie in Soesterberg verhuisd. Begin jaren tachtig wordt het bedrijf door de ondernemer Henk Fietjé overgenomen. In deze periode richt het bedrijf zich steeds meer op verkoop van aandrijf- en besturingstechnische producten. Daarnaast werden er engineerings- en paneelbouw activiteiten opgestart.

Ontwikkelingen

In 2002 vindt een belangrijke verandering plaats; de volledige vennootschap wordt overgedragen aan een nieuw managementteam, gevormd door Dick Varel (General Manager), Teunis van Vulpen (Technical Manager), Peter de Wit (Operationeel Manager) en Jaap Rook (Financieel Manager). In de jaren daarop volgend worden een aantal bedrijven overgenomen, waaronder Hazendonk in Bunnik en Vortex in Soest. Vanaf 2017 wordt het MT gevormd door Dick Varel en Teunis van Vulpen. Inmiddels is Elma uitgegroeid tot een dynamisch en innoverend bedrijf met ca 80 medewerkers in Nederland en 30 bij Elro in Roemenië.

Kernactiviteiten

Elma is gespecialiseerd op het gebied van elektrische aandrijf- en besturingstechniek en levert haar klanten toegevoegde waarde door het aanbieden van innoverende, technische oplossingen. De dienstverlening varieert van advies en ontwerp tot en met levering, realisatie en after sales.

Het onderscheidend vermogen van Elma ligt in de unieke combinatie van drie elkaar aanvullende business units: Systems, Components en Services. Wij leveren producten en diensten over de volle breedte en diepte van het technologisch spectrum. Elma streeft naar continuïteit voor de klant op basis van langdurige samenwerkingsrelaties waarbij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding voorop staat. De marktsegmenten waar Elma actief in is, zijn onder andere de offshore en maritieme sector, hijs- en hefmiddelen, machinebouw en de industrie.

Wij zijn VCA en ISO 9001 gecertificeerd.

vca-5937iso-5871

Kennis maken met Elma

Meer informatie over
Over Elma?
Neem contact op met
foto Dick Varel
Dick Varel
General Manager
Stuur een email of bel:
+31 (0)346 356 059
foto Teunis van Vulpen
Teunis van Vulpen
Technical Manager
Stuur een email of bel:
+31 (0)346 356 051

Scroll to Top