Referenties

Referenties

Elma is actief in vele marktsegmenten en op vele gebieden: van een klein starterpaneel voor een elektromotor tot en met complexe aandrijf- en besturingssystemen voor de offshore industrie, vanaf advies tot en met de service, onderhoud en aftersales.
Op deze pagina treft u slechts een kleine greep aan uit de vele projecten die door Elma zijn gerealiseerd.

Elma heeft ism Koninklijke Hollestelle de besturing en automatisering mogen verzorgen van de bovenloopkranen voor het interne transport van nucleaire restafval.

Voor de verhuisbranche heeft Elma in samenwerking met Koninklijke Hollestelle begin jaren 90 een volledig geautomatiseerde containerkraan ontwikkeld.
Het concept is in de loop van de jaren verder uitontwikkeld en geperfectioneerd, hierbij steeds gebruikmakend van de nieuwste technologieën. Daarnaast is de automatisering dusdanig aangepast dat deze ook op andere applicaties kan worden toegepast.
Naast de automatisering verzorgd Elma tevens de volledige aandrijf- en besturingstechniek van de kranen. Wereldwijd zijn al tientallen van dergelijke kranen geleverd, zelfs tot in Australie.

Voor een breder beeld verwijzen wij naar de FACT film (Fully Automated Container Terminal)

Voor het Roemeense overslag bedrijf, Comvex, gevestigd in Constanta aan de Zwarte Zee, heeft Elma een 2-tal bulkunloaders zowel aandrijf- als besturingstechnisch volledig omgebouwd. Het gehele project is turn key uitgevoerd.
Het betreft deels een DC en deels een AC installatie: zowel het hijswerk als het katrijden zijn uitgevoerd met DC motoren. Het klaphijsen en kraanrijden zijn uitgevoerd met AC motoren.
Naast het elektrische deel heeft Elma de beide kranen voorzien van een nieuwe cabine en stuurstoelcombinatie.

Aandrijfvermogens

 • Hijsvermogen: 2 x 720 kW DC
 • Katrijden: 2 x 150 kW DC
 • Klaphijsen: 1 x 132 kW AC
 • Kraanrijden: 8 x 21 kW AC

Naast het installatiewerk op locatie heeft Elma tevens de technische dienst van het havenbedrijf geïnstrueerd.

Voor het Roemeense overslag bedrijf, Romned, gevestigd in Constanta aan de Zwarte Zee, heeft Elma een 6 tal grijperkranen zowel aandrijf- als besturingstechnisch volledig omgebouwd. Het gehele project is turn key uitgevoerd.
Het betreft een volledige AC installatie. Naast het elektrische deel heeft Elma de beide kranen voorzien van een nieuwe cabine, stuurstoelcombinaties, motoren en kabelhaspels.

Aandrijfvermogens

 • Hijsvermogen: 2 x 110 kW AC
 • Zwenken: 2 x 37 kW AC
 • Toppen: 1 x 90 kW AC
 • Kraanrijden: 4 x 15 kW AC

Naast het installatiewerk op locatie heeft Elma tevens de technische dienst van de klant geïnstrueerd.

Voor de Nederlandse kranenbouwer, Figee, heeft Elma het elektrische aandrijf- en besturingssysteem ontworpen van een containerkraan. Het besturingssysteem is ondergebracht een E-huis.
Naast het elektrische aandrijf- en besturingssysteem heeft Elma tevens de cabine met stuurstoel, de motoren, de bekabeling, alle randapparatuur, zoals verlichting en eindschakelaars, zowel op als in de kraan geleverd en geïnstalleerd.

Aandrijfvermogens

 • Hijsvermogen: 2 x 150 kW AC
 • Katrijden: 4 x 15 kW AC
 • Kraanrijden: 6 x 15 kW AC

Naast het installatiewerk op locatie heeft Elma tevens de technische dienst van de klant geïnstrueerd.

Voor de Amerikaanse overheid heft Elma BV een 2-tal oude Nelcon containerkranen omgebouwd in de havenstad, Umm Quasar in Irak.
Nadat de kranen tijdens de Irak oorlog volledig zijn gestript van alle waardevolle zaken (koper) moesten deze weer operationeel worden gemaakt voor het importeren van goederen voor de wederopbouw van Irak.
De oude installaties, DC, zijn volledig vervangen door een geheel nieuwe installatie. Niet alleen is de gehele elektrische aandrijf- en besturingsinstallatie vervangen, maar ook zijn er nieuwe cabines met stuurstoel, middenspannings transformatoren, kabelhaspels en verlichting geïnstalleerd.

Aaandrijfvermogens

 • Hijsvermogen: 2 x 180 kW DC
 • Katrijden: 2 x 30 kW DC
 • Klaphijsen: 1 x 80 kW DC
 • Kraanrijden: 8 x 18 kW DC

Dit project is turn key uitgevoerd. Naast het installatiewerk heeft Elma tevens de technische dienst van het havenbedrijf geïnstrueerd.

Scroll to Top