Wikkelen

Wikkelen, een kernactiviteit van Elma

Wikkelen is, naast reparatie en revisie, van oudsher één van de kernactiviteiten van Elma. In de loop der jaren heeft Elma hierin zeer veel ervaring en vakmanschap opgebouwd. Door toepassing van moderne technologieën en kwalitatief hoogwaardige materialen gecombineerd met de deskundigheid van onze medewerkers staat Elma garant voor een hoge kwaliteit.

Modern ingerichte werkplaats

De wikkelafdeling van Elma beschikt over moderne apparatuur en computergestuurde wikkelbanken. Diverse werkstukken worden ter reparatie aangeboden. Denk hierbij aan het wikkelen van: generatoren, rotoren, statoren, opwekkervelden, elektromotoren, gelijkstroommachines, draaistroommotoren, poolrad ankers, turbo rotor ankers, transformatoren etc.

Vormspoelen van profieldraad zoals deze bijvoorbeeld worden gebruikt in gelijkstroommachines of grote generatoren, worden bij Elma in eigen huis gefabriceerd. Daarnaast beschikt Elma over wikkelbanken waarmee rotoren direct op de poolschoenen gewikkeld kunnen worden. Ook reparaties van blikpakketten behoren tot onze mogelijkheden. Door al deze faciliteiten en specialismen kunnen zeer korte levertijden gerealiseerd worden.

Wanneer is wikkelen interessant?

Het wikkelen van machines kan om verschillende redenen een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw machine wat ouder is of speciaal voor u gemaakt is, zijn ze vaak onvervangbaar. Bovendien zijn de levertijden voor een nieuwe machine ontzettend lang. Het opnieuw wikkelen biedt hier een uitkomst: de doorlooptijd is een stuk korter waardoor u weer snel kunt beschikken over uw machine. De kosten voor het opnieuw wikkelen zijn zeer sterk afhankelijk van de situatie. Voor een goed advies is het noodzakelijk de situatie ter plekke te beoordelen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze specialisten.

Ook voor het repareren en reviseren van roterende elektrische machines kunt u bij ons terecht. Ga naar de pagina Revisie voor meer details.

Meer informatie over
Wikkelen?
Neem contact op met
foto Mike Klasens
Mike Klasens
Inside sales engineer
Stuur een email of bel:
+31 (0)346 745 261
foto Kees Jan van Vulpen
Kees Jan van Vulpen
Workshop Coordinator Repair
Stuur een email of bel:
+31 (0)346 745 279

Meer service en onderhoud

Scroll to Top