Explosieveilige panelen

Explosieveilige paneelbouw

Elma heeft al vele jaren ervaring in het assembleren van explosieveilige panelen. Onze medewerkers gaan met regelmaat naar opleidingen om de nieuwste regelgeving te leren kennen. Onze in explosieveilige applicaties gespecialiseerde engineers staan garant voor een betrouwbaar en deskundig advies op het specialistische terrein van explosieveiligheid. Indien gewenst kan in een voorstudie van een Ex installatie gebruik gemaakt worden van de expertise die bij Elma voorhanden is.

Soorten explosieveilige panelen

Er zijn diverse explosieveilige schakelpanelen leverbaar:

  • Ex d (industrieel schakelmateriaal in een druk vaste Ex d kast met Ex d kabelwartels)
  • Ex de (industrieel schakelmateriaal in een druk vaste Ex d kast met aan-geflensde Ex e aansluitkast)
  • Ex e (gecertificeerd schakelmateriaal in een verhoogd veilige Ex e kast)
  • Ex p (industrieel schakelmateriaal onder overdruk in een Ex p kast)

De explosieveilige schakelpanelen die geassembleerd worden zijn veelal uniek waarbij het schakelschema door de klant wordt aangeleverd.  Onze engineeringsafdeling heeft echter ook de expertise om het schakelschema aan de hand van de door u verstrekte functionele specificatie te ontwerpen.

Erkende instanties

Alle explosieveilige producten die door Elma worden geleverd zijn voorzien van een certificaat van explosieveiligheid. Deze worden afgegeven door erkende instanties als PTB, BASEEFA en KEMA. Elk paneel wordt geleverd met een set certificaten van explosieveiligheid van alle relevante componenten. Indien gewenst wordt tevens een “Letter of Conformity” afgegeven. Elma kan tevens het tekeningenpakket in E-plan voor u verzorgen.

Meer informatie over
Explosieveilige panelen?
Neem contact op met
foto René van der Linden
René van der Linden
Manager Engineering
Stuur een email of bel:
+31 (0)346 356 063

Meer Turnkey oplossingen

Scroll to Top